Ratho en haar Fischerman’s Friend

Werken bij >  Over ons >  Ratho en haar Fischerman’s Friend

Quote Rick: “mijn werk is net zo afwisselend als vissen.”

 

Tegenover me zit Rick (23 helpdeskmedewerker) we hebben een leuk gesprek, maar in gedachten is hij duidelijk ergens anders. Ik heb geen idee waar hij uithangt, maar daar kom ik snel genoeg achter. Want ik blijk tegenover één van de grootste visfanaten uit de regio te zitten. En binnenkort is het weer tijd voor een ouderwets potje nachtvissen. In de regen. En de kou. En hij-liever-dan-ik. Maar wat doet deze visser dan bij Ratho?

 

Hoe ben je bij Ratho beland?

 

Bij mijn vorige baan deed ik met plezier soortgelijk werk, maar de reistijd brak me op. Ik had daarom op mijn Linkedin-profiel aangegeven dat ik open stond voor een nieuwe baan. Daar reageerde Joris op. Het klikte meteen. Hij is ook jong en dat praat heel anders dan dat je met een veel ouder iemand praat*.”

*Ter info: Joris is 35, heeft een vrouw, twee kinderen, een hond en gebruikt geen Oil of Olaz anti-aging. Zijn geheim? geen idee!

 

Je werkt hier nu maar kort. Hoe bevalt het?

 

“Heel goed, ik voelde me meteen als een vis in het water. Ik werk nu lekker dicht bij huis, de werkzaamheden komen overeen met wat ik hiervoor ook deed en ik werk nu in een klein, hecht team met veel jonge mensen. Iedereen heeft dezelfde mentaliteit en staat altijd voor elkaar klaar. Zowel op het werk als daarbuiten. We halen zelfs koffie voor elkaar. (op het werk in ieder geval). Alles kan en mag. ’s Middags wordt elke dag de lunch geregeld (liefst haring, makreel of tonijn), en op vrijdag bestellen we vaak iets (liefst sushi). Super gezellig.” Het houdt het werk interessant en afwisselend.’

 

Je houdt van vissen. Denk je er tijdens je werk vaak aan?

 

“Tijdens het werk niet, omdat er altijd iets te doen is, maar als ik dan naar huis rijd of thuis zit, dan ben ik wel veel met vissen bezig. Zeg maar 90% van mijn vrije tijd.

Als ik een nachtje ga vissen dan moet ik me goed voorbereiden. Lijntjes knopen, filmpjes kijken, het weer in de gaten houden. Voer kopen, koken en weken. Ik weet niet wat het is dit jaar, maar het is echt heel erg. Hoe het kan weet ik niet, maar ik heb zo godsgruwelijk veel zin om te vissen. Ik kan 365 dagen per jaar op karpers vissen zonder me te vervelen.”

 

 

Maar wat doe je dan nog op je werk?

 

“Dat ligt eraan. Ik werk op de helpdesk en we werken met een ticketsysteem. Dat betekent dat we van alle vragen en meldingen die we ontvangen (telefonisch, per e-mail en vanuit ons monitoring systeem) tickets maken. Vervolgens ga je die tickets oplossen.

Aangezien ik graag alle klanten wilde leren kennen, heb ik de afgelopen 6 weken de intake gedaan. Dat vind ik ook gewoon echt super leuk. Dat is ook eigenlijk nooit vervelend. Klanten reageren altijd heel relaxed. Op mij tenminste. Maar dat heb je ook zelf in de hand. Contact met de klant moet je wel echt leuk vinden.

Ik doe eigenlijk niets liever dan heel de dag met de klanten bellen. Zelfs als er niets aan de hand is. Er is altijd wel iets waar je de klant bij kunt helpen. Zoals vertellen welk aas je moet gebruiken als je gaat vissen. Ik noem maar iets niet willekeurigs.

Je mag zelf zoveel mogelijk oplossen. Als dat niet binnen 15-30 minuten lukt, zet ik de melding door naar een collega die op die dag de storingen doet. Storingen zijn de tickets die de intake niet binnen 15-30 minuten zelf kan oplossen. Meestal stuur ik alles door naar Ron. Dan heb ik weer tijd om te bellen.”

 

Noem één ding dat veel collega’s waarschijnlijk nog niet wisten over jou?

 

“Vroeger was gamen alles voor me. Ik speelde 10-12 uur per dag en hoorde zelfs ooit tot de top 350 van de wereld bij Modern Warfare. Ik zette mijn wekker om te gaan gamen en speelde vervolgens tot diep in de nacht. Het vissen is eigenlijk in de plaats van gamen gekomen.”

 

Is vissen dan vergelijkbaar met gamen?

 

“Tot op zekere hoogte. Als je het aan het doen bent denk je nergens aan. Je zit helemaal in je eigen wereld.”

(En in die van de vissen)

 

Maar bij gamen gebeurt er heel veel…

 

“Als ik vis ook. Ik denk constant: Waar kan die vis nou zitten?”

 

Wil jij werk dat zo afwisselend is als vissen? Solliciteer dan op deze functie!

Benieuwd hoe het is om bij Ratho te werken of om met Rick een keertje op karpers te gaan vissen? Bekijk of onze vacature voor helpdeskmedewerker iets voor je is en wie weet zien we je binnenkort op ons kantoor.

Pas jij in ons team ? 

Ratho B.V. biedt, als gecertificeerd Microsoft Partner, ICT werkplekbeheer en -oplossingen voor het onderwijs en het MKB. We bestaan sinds 2005 en zijn uitgegroeid naar een full-service ICT dienstverlener met professionele en vooruitstrevende oplossingen. Onze visie op ICT in een organisatie is dat het gewoon moet werken, punt. ICT moet ondersteunend zijn en niet leidend.

Onze mensen maken Ratho zowel uniek als succesvol. Opdrachtgevers waarderen onze combinatie van gedrevenheid, realisme en de vergaande verbinding die wij altijd met hen zoeken. Wij leveren niet zomaar ICT-diensten; wij scheppen voor onze klanten de voorwaarden om succesvol te zijn. De kracht van Ratho zit dus in onze mensen. Daar zijn we trots op, maar het betekent niet dat alles vanzelf gaat, want de ontwikkelingen gaan snel en je moet bij willen blijven en snel kunnen schakelen. Gelukkig doen we het écht samen!

Of je nu een systeembeheerder, programmeur, of administratief medewerker bent; wij zijn allemaal mensen die gedreven zijn, elkaar inspireren, uitdagen en voor elkaar klaar staan. Wij houden van doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. We communiceren nauw met elkaar én met de klant. Om dit waar te maken werken we nauw samen, vaak in projectgroepen ondersteund door o.a. ITGlue, Autotask en Teams van Microsoft Office 365.

Hou jij er van om opdrachtgevers écht te leren kennen en ze niet te behandelen als een 'nummertje'? Help hen én uiteraard jezelf verder vooruit bij Ratho en solliciteer snel!