ICT Helpdeskmedewerker – MBO Meewerkstage

Werken bij >  Vacatures & Stages >  ICT Helpdeskmedewerker – MBO meewerkstage

ICT Helpdeskmedewerker – MBO meewerkstage

 

Binnen onze organisatie hebben wij de mogelijkheid om iemand een stageplek te bieden op onze ICT helpdesk. Een meewerkstage met volop uitdaging, niet alleen door de grote variëteit in werkzaamheden, maar ook door de mogelijkheid om met de nieuwste technieken te kunnen werken. Dus, ben jij de enthousiaste student die wij zoeken?

 

Wat houdt de functie in?

Als helpdeskmedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers (het primair onderwijs en het MKB). Je beantwoordt zowel eerste als tweedelijns vragen en lost technische problemen op afstand op. Dit is een verantwoordelijke taak, waar je gelukkig niet alleen voor staat! Je directe collega’s helpen je graag, maar je moet het niet erg vinden om af en toe in het diepe gegooid te worden. Op die manier leer je het meest van een probleem wat zich voordoet.

Jouw werkzaamheden zijn heel variërend door de diversiteit van onze opdrachtgevers en hun vraagstukken. Hierdoor is geen dag hetzelfde!

 

Ben je enthousiast over deze meewerkstage, neem dan direct contact met me op en laat zien wat je in huis hebt!
Cas van der Steen

Cas van der Steen

040 2370426 cas@ratho.nl

Wat zijn jouw taakgebieden als helpdeskmedewerker?

Ratho is gecertificeerd Microsoft Gold Partner en onze focus ligt daarom met name op ondersteuning van het Windows platform. Uiteraard helpen we onze opdrachtgevers ook wanneer ze problemen ondervinden met ander soort systemen. Tijdens je meewerkstage bij Ratho ga je ondersteuning bieden op hardware, software, wifi- en VoIP verbindingen en applicaties van onze opdrachtgevers.

Na afloop van je meewerkstage kun je (deels) zelfstandig:

 • Diverse klantwensen vertalen naar gerichte acties/oplossingen

 • Serverapplicaties beheren en installeren

 • Werkplekken van onze opdrachtgevers beheren

 • Onze eindgebruikers ondersteunen en adviseren

 • De continuïteit van onze servers en server applicaties bewaken

 • Computers en randapparatuur installeren, configureren en onderhouden

Opdrachtgevers weten ons met hun vragen te vinden via telefoon, e-mail of ons call registratiesysteem (Autotask).

Jouw kennis en ervaring

Om deze uitdagende meewerkstage te gaan vervullen, vragen wij het volgende:

 • Je volgt een MBO opleiding niveau 4 in de richting van ICT;

 • Je vindt het interessant om te werken met de nieuwste technieken en systemen, zoals Windows Server, MS Office/Office 365 en MS Exchange;

 • Je kunt jezelf te omschrijven als iemand die denkt in oplossingen, snel kan schakelen tussen diverse taken en plezier haalt uit het helpen van opdrachtgevers en collega’s;

 • Wij zijn een klein team, er liggen veel taken en er is (vaak) weinig tijd. Belangrijk is dat jij je weg hierin kunt vinden. Hiervoor is het noodzakelijk dat je zeer zelfstandig kunt werken, een proactieve werkhouding hebt en in staat bent om zelf een probleem te doorgronden.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende stageplek waar je veel kunt leren;

 • Een informele- en klantgerichte werkomgeving, met volop ruimte voor eigen ideeën en initiatieven;

 • Een leuk team van collega’s. Er worden diverse teamactiviteiten georganiseerd (buiten kantoortijd);

 • De mogelijkheid om na je stage je verder te ontwikkelen binnen onze club!

Pas jij in ons team?

Nog veel belangrijker vinden wij het dat je in ons team past. Onze bedrijfscultuur is informeel, open en gericht op innovatie. We bieden onze medewerkers veel (technische) vrijheid en stimuleren eigen initiatieven. Ook hechten we veel waarde aan een goede onderlinge sfeer. We ondernemen dan ook regelmatig samen activiteiten, zoals samen een nacht of weekend weg en samen borrelen of eten in de stad. Sowieso is er elke dag een verzorgde lunch waaraan iedereen deelneemt.